Posters achterkant

Posters op de achterzijde van Kerkvensters

Bij voldoende ruimte is het mogelijk om van een activiteit een poster op de achterzijde van Kerkvensters te plaatsen. Indien u ook nog redactionele tekst aanlevert voor een rubriek in Kerkvensters, wilt u dit dan zo kort mogelijk houden en verwijzen naar de poster. De redactie heeft samen met de redactieraad enkele spelregels opgesteld waaraan de posters moeten voldoen:

• Posters dienen betrekking te hebben op activiteiten van de Hervormde gemeente of de Gereformeerde kerk in Ommen. Bijv.: Jeugd- of themadiensten, jongerenactiviteiten, etc.
  • In uw email dient u de organisator te vermelden die de activiteit op de poster organiseert. Dit voorkomt onduidelijkheden bij de redactie.
  • Veel activiteiten worden ruim vantevoren gepland. Graag zouden wij de poster 5 weken voor de activiteit ontvangen. De redactie krijgt hierdoor meer ruimte uw poster te plaatsen. Bij te weinig ruimte, kunnen we de poster in een volgend nummer plaatsen.
  • Indien er meer dan één poster is voor een bepaald nummer, dan geldt het vogende: Degene die het eerste de poster heeft aangeleverd komt op de achterkant.
  • De poster dient aangeleverd te worden als Word document. Andere bestandstypen zoals PDF-files, MS-Publisher docuementen etc. kunnen wij niet verwerken. Ook een poster aangeleverd als JPG file levert vanwege de groote van het bestand problemen op.
  • De tekst van een poster dient niet als plaatje in een Word document geplakt te worden.
  • Voor de redactie moet het mogelijk zijn om de tekst te kunnen corrigeren.
  • De redactie heeft het recht om een poster niet te plaatsen indien deze niet aan de bovengestelde criteria voldoet.
  • Posters dienen rondom een printmarge te hebben van 15 mm.
  • Als u bij de opmaak van uw poster geen gebruik maakt van de standaard Windows lettertypen, wilt u deze dan insluiten in het document, of beter nog, het font bestand apart aanleveren.
  • Insluiten in het document gaat in Word als volgt: Kies Extra -> Opties, tabblad Opslaan. Selecteer het vakje: TrueType lettertypen insluiten.
  • De font bestanden staan in de volgende directory: C:\Windows\Fonts. De redactie stuurt deze fonts dan mee naar de drukker. Indien u twijfelt, kunt u het beste de lettertypen insluiten.

MS Word