Commissie Vorming

Commissie Vorming

17 april 2018: Dromen over de toekomst van onze PKN-kerk.

Op dinsdag 17 april organiseren we een bijzondere avond. We gaan dromen over de toekomst van de kerk. Dit min of meer als afsluiting van alle activiteiten in het kader van 500 jaar Protestantisme. Immers, de Reformatie leverde naast een nieuwe ‘leer’ ook een nieuwe kerk op. Onze PKN is in ons land binnen de protestantse traditie de grootste kerk.

Maar: ze heeft het moeilijk. Veel mensen haken af. De kerk vergrijst. Ook in Ommen, Witharen en Vinkenbuurt hebben we onze zorgen. Hoe moet het verder? Wat heeft de kerk nodig? Over deze vragen willen we met elkaar in gesprek. Jan Heijink zal de avond leiden. De eigen predikanten zullen een korte inleiding houden. Vervolgens is er alle ruimte voor gesprek en discussie. De avond wordt gehouden in De Kern en begint om 20.00 uur. U kunt zich opgeven bij ds. Karel Hazeleger (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) Van harte welkom!