Classis Ommen

Classis Ommen

Algemene informatie classis Ommen

Welkom op de classis Ommen!

Plek van inspiratie en ontmoeting

Leden zijn er vele,

één is zijn kerk,

wij zijn Christus’ lichaam,

leden zijn er vele,

één is zijn kerk,

wij zijn één in Christus.

(LB, zingen en bidden in huis en kerk, Lied 970:5)

Wat is de classis?

De gemeentes van de Protestantse Kerk in Nederland zijn ingedeeld in classes. Er zijn op dit moment 74 classes. Elke classis omvat meerdere plaatselijke gemeentes.

Tot de classis Ommen horen de plaatselijke gemeentes van Oud-Avereest/Balkbrug, Beerzerveld, Daarle, Daarlerveen, Dedemsvaart, Den Ham, Lemele, Lemelerveld, Ommen en Vroomshoop.

De classis wordt geleid door de classicale vergadering. Elke gemeente van de classis Ommen vaardigt 2 kerkenraadsleden af naar de classicale vergadering. De vergaderingen van de classis worden voorbereid door het Breed Moderamen, dat deels weer eigen bevoegdheden heeft.

Wat doet de classis?

De classicale vergadering neemt binnen de kerk een centrale plaats in. Het is allereerst de plek waar de plaatselijke gemeentes elkaar ontmoeten.

We proberen op onze vergaderingen onderwerpen te bespreken die voor de gemeentes in de classis actueel zijn. Zo hopen we dat de afgevaardigden na een vergadering van de classis geïnspireerd naar huis gaan. Met gedachtes en ideeën die ze in hun eigen gemeente kunnen gebruiken.

Daarnaast legt de classicale vergadering de verbinding tussen de plaatselijke gemeente en de landelijke kerk. Elke classicale vergadering vaardigt 1 ambtsdrager af naar de vergadering van de landelijke kerk, de Generale Synode. Hij of zij houdt ons op de hoogte van wat er landelijk speelt. En kan namens ons bij de Generale Synode bepaalde dingen aan de orde stellen.

Jaarprogramma

De classis Ommen vergadert 4 keer per jaar. Tijdens elke vergadering staat er een bepaald onderwerp op de agenda.

De vergaderingen van de classis vinden plaats in De Kern, Bouwstraat 23, Ommen. De avonden beginnen om 19.45 uur. Het onderwerp staat altijd gepland aan het begin van de avond. Rond 21.00 uur begint dan het huishoudelijke gedeelte. Het huishoudelijke gedeelte is bedoeld voor de mensen die officieel naar de classis zijn afgevaardigd. Het eerste deel, met het onderwerp, staat open voor iedereen. Gasten zijn dan van harte welkom!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Mw. Hilde Koes-Lindenhovius, secretaresse, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0523 616085

We hopen u op één van onze avonden te ontmoeten!