Beroepingscommissie

Beroepingscommissie

logo pkn ommen

De Gereformeerde Kerk in Ommen / Witharen is
een geloofsgemeenschap die de intentie heeft om
Gods boodschap te vertalen naar deze tijd en die
te delen met de wereld in woord en daad.

Deze Gereformeerde Kerk (PKN) zoekt een fulltime predikant die samen met onze gemeente wil zoeken naar God en naar Zijn boodschap voor ons vandaag.

Wij zijn op zoek naar een predikant die:

- Vanuit het hart werkt en (s)preekt;
- Prikkelende vragen kan en wil beantwoorden en stellen;
- Op een authentieke toegankelijke en inspirerende manier het woord van God verkondigd;
- Aantoonbare positieve resultaten heeft bereikt in het inspireren en activeren van      gemeenteleden tussen de 25 en 45 jaar;
- Een pastor is voor onze pluriforme gemeente;
- Een aansprekende en verzorgde eredienst leidt, maar ook initiatief neemt in een flexibele  vormgeving hiervan;
- Maatschappelijk betrokken is en oog heeft voor de vragen van deze tijd en daar aandacht  aan schenkt;
- Communicatief vaardig is, een actieve luisterhouding heeft en actief gebruik maakt van  hedendaagse communicatie- en presentatiemogelijkheden;
- Aandacht heeft voor het missionair werk vanuit onze gemeente en van harte open staat  voor verdere geloofs-ontwikkelingen in Ommen en daar een actieve bijdrage aan levert;
- Een enthousiaste en vernieuwende inbreng heeft in de leervormen, waaronder catechese,  die onze gemeente kent;
- Op een positieve en creatieve wijze krachten binnen onze gemeente bundelt en motiveert en aanzet tot actieve deelname aan een vitaal gemeenteleven en diaconaal werk;
- Ervaring heeft opgedaan in (minimaal) één andere gemeente;
- Humor en relativeringsvermogen heeft.

De Gereformeerde kerk in Ommen is een gemeente met veel creativiteit en activiteit.
Samen zijn wij op zoek naar God en hoe we Jezus kunnen navolgen in de wereld van vandaag. Dit doen wij door middel van de zondagse vieringen waarin Zijn woord wordt verkondigd maar ook door activiteiten waarbij we elkaar ontmoeten. De gemeente bestaat uit drie wijkgemeentes van in totaal 2600 leden. De te beroepen predikant zal de wijkpredikant worden van wijkgemeente twee, die grotendeels bestaat uit jonge gezinnen, bestaande uit ongeveer 900 leden. De Hervormde Gemeente (PKN) en Gereformeerde Kerk zijn met elkaar in gesprek over een fusie en kijken momenteel of het proces een vervolg kan krijgen. Tevens is er voor de te beroepen predikant een pastorie beschikbaar.

Solliciteren kan tot en met 24 september door uw CV en motivatie te sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke Schonewille-Gelderman, tel.nr. 06-54396194.