Berichten uit de algemene kerkenraad

Berichten uit de algemene kerkenraad

Er is een kindje geboren.

Geboorteboom HervGemeente

Met het Kerstfeest hebben we gevierd dat het Kindje Jezus is geboren.
En als er nu kindjes geboren worden in de Hervormde gemeente vieren we dat ook: we laten het iedereen in de kerk weten door de afkondiging en we danken God ervoor.
Om de geboorten in onze gemeente nu een speciale plek in de kerk te geven, is een geboorteboom bedacht.

Van elk kindje waarvan de kerkenraad een geboortekaartje ontvangt, wordt een blaadje, in de vorm van een houten hartje, met daarop de naam en de geboortedatum, in een (houten) boompje opgehangen.
In het vervolg, vanaf 17 januari wordt na de geboorteafkondiging door de predikant dit geboorteblaadje in de boom opgehangen door het zondagskind.
De boom krijgt zijn blaadjes per kalenderjaar. Als het jaar is afgelopen, kunnen de ouders desgewenst het blaadje in ontvangst nemen.
De boom is ‘geplant’ in een nis aan de linkerkant van de preekstoel, zoals aan de rechterkant van de preekstoel de gedenknis is, waarin de steentjes worden gelegd met de namen van gemeenteleden die overleden zijn.
Zo krijgen ‘ zij die ons zijn voorgegaan’ en ‘zij die na ons komen’ een eigen speciale plek in de kerk. Ook zij horen erbij.

De Algemene Kerkenraad