Welkom bij PKN gemeenten Ommen

logo nieuw

31 oktober: Landelijke opening Lutherjaar

2016-10-03-Lutherjaar

Van 31 oktober 2016 tot en met 31 oktober 2017 vindt het Lutherjaar plaats. Herdacht wordt dan dat op 31 oktober 1517 Maarten Luther zijn 95 stellingen spijkerde aan de deur van de Slotkerk in Wittenberg en hoe dat de aanzet gaf tot de hernieuwingsbeweging van de Reformatie en van het protestantisme. Binnen de Protestantse Kerk worden in dat jaar tal van activiteiten georganiseerd.
De landelijke startviering vindt plaats op maandag 31 oktober a.s. in de Oude Lutherse Kerk, Singel 411 in Amsterdam. Tijd: van 13.30 tot 17.15 uur. De toegang is gratis.(Er is een mogelijkheid om daarna deel te nemen aan een buffet.)

Op het programma:
- een muzikale voorstelling met verteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda rond 500 jaar protestantisme,
- een podiumgesprek over de betekenis van het protestantisme,
- start van de estafette van activiteiten door 12 provincies en
- een afsluitende viering.
Vooraf aanmelden is nodig (vol is vol!). Dat kan via e-mail: www.500jaarprotestant.nl. De bedoeling is dat iedereen dat zelf doet.
Als er belangstelling is om gezamenlijk naar Amsterdam te reizen dan kunt u dat melden bij de Commissie Vorming, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel.: 452195.
Binnen het seizoenprogramma 2016-2017 gaan we ook in Ommen volop inspelen op het thema ‘500 jaar protestant’. Binnenkort ontvangt u de nieuwe gele katern met alle informatie. Graag wensen wij u een goed Lutherjaar toe!

Commissie Vorming