Welkom bij PKN gemeenten Ommen

logo nieuw

Een goed gesprek over intimiteit, zie poster

Op 15 januari zal ik een gespreksavond houden over intimiteit. Intimiteit is een thema dat we in de kerk niet gemakkelijk bespreken. Er is schroom en schaamte. Terwijl we juist in een samenleving leven waar met woord en beeld zonder schaamte, zo lijkt het, alles wat intiem is, ook van lichaam en seks, wordt geëtaleerd. Tegelijkertijd is er door MeToo# veel meer aandacht gekomen, waar de grens wordt overschreden van intimiteit. Seksueel misbruik in de samenleving, ook in de kerk, komt nu aan het daglicht.

We gaan deze avond iets lezen uit Hooglied, een bijbelboek dat openlijk spreekt over verlangen en intimiteit. Gaat het hier over de relatie God en mens, over vrouw en man of….? En we gaan iets lezen uit de hedendaagse literatuur over seksuele intimiteit. Ik hoop op een goed gesprek over ons eigen verlangen en hoe wij zelf, ook als gelovige, omgaan met onze (lichamelijke en geestelijke) intimiteit. Het is om 20.00 uur in Joy Bookcafe aan de Bermerstraat 15a Het is fijn als je je van te voren bij mij aanmeldt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ds. Coby de Haan.

Poster: intimiteit