Welkom bij PKN gemeenten Ommen

logo nieuw

11 november 2018 om 19.00 uur Elvis-Gospeldienst in de Gereformeerde kerk te Ommen.

De Elvis-in-Church groep gaat er nog één keer helemaal voor met de mooiste gospels in de stijl van Elvis Presley.
Woorden die binnenkomen. Muziek die kan raken. Vandaar het thema: He Touched Me

Na meer dan 50 Elvisdiensten gaat de Elvisband er nog vier keer voor en dan valt het doek.
Tien jaar geleden begon het met deze vraag: ”Hoe zou het zijn als die oude Gospels, die iedereen kent zoals He Touched me, Welk een Vriend, Hoe groot zijt Gij, in een kerk gezongen gaan worden in de stijl zoals Elvis Presley deze gospels graag zong? Dat was de vraag waarmee het begon en Jan Getkate mee aan de slag ging. Hij schreef arrangementen, er werden muzikanten gezocht, zangers gevraagd en dat alles voor een paar diensten.

Na deze paar diensten waren de reacties overweldigend. Mensen waren verrast door de kwaliteit van zang en muziek. Het geheel ademde professionaliteit. En er kwamen aanvragen voor nog veel meer diensten. Inmiddels zijn we 10 jaar en ruim 50 diensten verder. Maar er was nog iets aan de hand en dat was een andere verrassing. Er zat heel veel herkenning in de diensten. Mensen waren geraakt door het geloof van die Rock and Roll legende. Velen wisten niet dat hij geloofde. Of ze hadden gedacht dat hij slechts Gospel zong voordat hij bekend was geworden. Weinigen wisten dat hij tot een paar dagen voor zijn overlijden Gospel zong. Elvis was omstreden tijdens zijn leven, want hij was bepaald geen model gelovige. En daar werd hij om veroordeeld. Als wij zondigen dan hoeft dat niet direct op te vallen, maar als een bekende zanger die christen zegt te zijn zondigt, dan gebeurt dat in de schijnwerpers en daar werden dan ook meteen harde oordelen over uitgesproken. Hij werd neergezet in zijn tijd als een schijngelovige. Er waren vele tientallen jaren voor nodig om te kunnen zien dat zijn leven niet zo heel veel anders was dan het leven van koning David. Immers David had Psalm 23 al geschreven voordat hij overspel pleegde. En toch zingen we alle liederen van koning David, die was toch ook geen schijngelovige? En wie zijn wij zelf dan?
Als je dat beseft dan luister je anders naar de gepassioneerdheid waarmee Elvis zingt over Guilt and Shame, Schuld en Schaamte. In de diensten hebben we er altijd eerlijk over verteld. En dat gaf zoveel herkenning. Iemand zei eens na een Elvisdienst: “Dominee, ik heb mezelf nooit zo’n echte gelovige gevonden, maar als iemand als Elvis weet van Peace in the Valley, vrede in zijn hart, dan is dat ook voor mij mogelijk, dank u wel”.

De Elvisdiensten brachten ons in contact met mensen die we anders nooit hadden ontmoet, al was het maar de dienst in het huis van bewaring in Almelo, want ook daar hebben deze Elvisgospels geklonken. In Winschoten stonden mensen in Elvisjumpsuites de kerkbezoekers welkom te heten naast een grote Amerikaan. En wat ook gebeurde, de echte pure Elvisfans kwamen ons keuren of we de erfenis van Elvis wel waardig brachten. We werden goedgekeurd want ze verspreiden de aankondigingen en kwamen uitgedost en in vol ornaat naar de diensten. En dan noem ik nog geeneens de ontroerende pastorale gesprekken die na de diensten gevoerd werden.
Na 10 jaar stoppen we met de band maar niet zonder een daverend slotstuk.
Want.
De mooiste nummers die we in de verschillende Elvisdiensten hebben gezongen, die hebben we bij elkaar gezet rondom dat indringende nummer: He touched me. Dominee Arjen van der Spek zal over dat thema een korte preek houden. Er kan vaak meegezongen worden en we hopen dat jij komt en iemand meeneemt. Dus kom.
En weet je wat helemaal gaaf is, bezoek ze alle vier. De toegang is gratis dus waarom zou je aarzelen.
Tot ziens bij
In een kader
Elvisdienst He Touched me
11 november om 19.00 uur in Ommen in de Gereformeerde Kerk
25 november om 19.00 uur in Den Ham in de Gereformeerde Kerk
2 december om 19.00 uur in Zwartsluis in de Gereformeerde Kerk
8 december (Zaterdag!) om 19.00 uur in de RK Kerk van Enter.