Welkom bij PKN gemeenten Ommen

logo nieuw

Theatervoorstelling ‘De OmZieners’ vanwege 200 jaar Ommerschans

Omzieners

Aanvang 20.00 uur (ontvangst vanaf 19.30 uur)
Toegang Gratis, vrije gift na afloop

24 mei De Carrousel Van Reeuwijkstraat 5 Ommen

25 mei Theater de Voorvegter Badhuisplein 3 Hardenberg

26 mei De Baron Julianastraat 54 Dedemsvaart

De voormalige armenkolonie de Ommerschans bestaat 200 jaar. De Historische Vereniging Ommerschans organiseert in dit kader verschillende festiviteiten. Een daarvan is de theatervoorstelling  De OmZieners.

“De theatervoorstelling ‘De OmZieners’ moet je niet alleen zien maar vooral ook beleven” zegt Inge Nooijen, coördinatrice van sociale wijkteams uit Dalfsen. “Het is een intense, ontroerende voorstelling die onder je huid gaat zitten. Het spel is prachtig. Maar het is niet alleen spel. Het is het echte leven”.

De OmZieners wordt gespeeld door de theatergroep van de Joseph Wresinski Cultuur Stichting uit Zwolle. Deze unieke theatergroep bestaat uit professionele theatermakers en mensen die in armoede leven. Samen maken zij theatervoorstellingen die door het hele land met succes worden georganiseerd met verschillende soorten partners, zoals welzijnsinstellingen, gemeenten, Kerken, woningstichtingen, armoedeplatforms…

De OmZieners is geïnspireerd op de kwetsbaarheid die armoede met zich meebrengt op eigenlijk elk levensterrein. Met De OmZieners brengen ervaringsdeskundigen die kwetsbaarheid op een indringende manier en met een gezonde dosis humor over het voetlicht. Zo maken zij het leven in armoede invoelbaar voor een breed publiek en brengen een gesprek op gang over de vraag hoe de samenleving een betekenisvolle plaats kan bieden aan mensen in kwetsbare situaties.

Een goed opgebouwd verhaal met passie gespeeld door ervaringsdeskundigen uit de onderkant van de samenleving. Maatschappijkritisch zonder drammerige politiek correcte ondertoon, maar serieuze kost die op een luchtige en regelmatig komische wijze wordt geserveerd.
(Dagblad van het Noorden)

U kunt zich aanmelden via dit e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Aanmelden is niet verplicht maar wel gewenst. Wat vol is nu eenmaal vol. Wij hopen u te mogen ontvangen en zien uit naar uw komst.

Foto: ©Jochem Jurgens