Home
lllll

Welkom bij PKN gemeenten Ommen

logo nieuw

23 december 2018 9.30-11.00 uur Kerstontbijt in het Buurthuis in Vinkenbuurt.

Voor alle jongeren uit Vinkenbuurt en Witharen.
(wel even opgeven) bij Marjan Pasman Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kerstavond, maandag 24 december is er voor Vinkenbuurt en omgeving een Kerstwandeling.

2018 24 12 Kerstwandeling

Tijdens de wandeling die een kleine 3 kilometer lang is zal het verhaal vertelt worden van de geboorte van Jezus. Vele inwoners en kerkgangers spelen onderweg een rol.
Voor minder mobiele mensen is er de mogelijkheid om de Kerst route te volgen in een huifkar die om vijf voor zeven vertrekt. Vanaf 5 over zeven vertrekt er elke 10 minuten een groep met gids.

Aan het eind van de wandeling is er gelegenheid om in de kerk een vredeswens te schrijven , naar orgelmuziek te luisteren of een kaarsje te branden. Ook is er nog de gelegenheid om op het buurthuisplein een glaasje Glühwein te drinken en even na te praten.

Opgeven kan door deze link http://bit.do/kerstvinkenbuurt op internet in te vullen of een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een goed gesprek over intimiteit, zie poster

Op 15 januari zal ik een gespreksavond houden over intimiteit. Intimiteit is een thema dat we in de kerk niet gemakkelijk bespreken. Er is schroom en schaamte. Terwijl we juist in een samenleving leven waar met woord en beeld zonder schaamte, zo lijkt het, alles wat intiem is, ook van lichaam en seks, wordt geëtaleerd. Tegelijkertijd is er door MeToo# veel meer aandacht gekomen, waar de grens wordt overschreden van intimiteit. Seksueel misbruik in de samenleving, ook in de kerk, komt nu aan het daglicht.

Lees meer...

“Kerstsamenzang” in de Willem Hendrik Zwart Hal

 

20170923 211724 2018 12 15

Op zaterdag 15 december a.s. zal de Kerstsamenzang plaatsvinden in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld om 20.00 uur met Ad Huetink op het orgel.

Bij Kerst denken we vaak aan kaarsen, gezellig bij elkaar komen, lekker eten en drinken…
Maar Kerst is in de eerste plaats het feest van het Licht. Jezus noemde zichzelf het Licht van de Wereld. In een vaak zo donkere wereld brengt Hij licht. Daarvan willen wij met elkaar zingen.

Lees meer...

De Hervormde kerk is tijdens de kerstfair op 15 december a.s. geopend.

Uniek in Ommen: De Zandprinses komt een kerstverhaal vertellen, strooiend met zand!
En ook dit jaar zijn er weer heel gevarieerde geluiden te horen: 2 organisten en 3 zangkoren strooien spelend en zingend hun klanken.
U wordt van harte uitgenodigd om de optredens van de Zandprinses, de koren en organisten bij te wonen.
De openingstijd is van 14.00 uur tot 21.00 uur. De toegang is gratis.

Lees meer...

Hè? Waarom luiden zaterdag de klokken?

Van de Peperbus in Zwolle tot de Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort en het Vredespaleis in Den Haag.

Van het carillon in de Grote Kerk in Enschede en de Domkerk in Utrecht tot de klokken van één van de oudste kerken van Drenthe in Anloo.

Op zaterdag 1 december wordt om twee minuten voor twaalf op zo’n 300 plekken door heel Nederland de klokken geluid. Ook de Gereformeerde Kerk in Ommen luidt de klok, uit zorg voor de schepping.

‘Noodklok voor het Klimaat’ is een initiatief van Greenpeace dat wordt ondersteund door de Groene Kerken, het Klimaatverbond, Tear Nederland en lokale initiatieven. Maandag 23 december begint in Polen de 24e klimaattop van de VN.

Top2000 dienst op zondag 16 december om 19.00 uur in de Gereformeerde Kerk Ommen

Iedereen heeft een andere smaak wat muziek betreft. Maar (bijna) iedereen heeft wel een favoriet nummer in de Top2000. Nummers die uit volle borst meegezongen kunnen worden en waarbij je heerlijk weg kunt dromen. Tijdens de Top2000 dienst, met als thema I have a dream!, worden een aantal nummer uit die beroemde hitlijst gespeeld. Hier werken Embrace en LuCerna (uit Ommen) aan mee. De dienst wordt aan elkaar gepraat door ds. Kest Jelsma, waarin ook verschillende dromen van mensen worden verteld.
Graag tot ziens op zondag 16 december om 19.00 uur in de Gereformeerde Kerk Ommen.

Zie ook poster top2000.

Kerst met de Catechismus

Vorig seizoen organiseerden collega Reijer de Bruijn en ik een Catechismuskring. Dit seizoen komt er een vervolg. Tot vier keer toe bieden we in de aanloop naar een christelijke feestdag een avond aan waarin we kijken wat de Catechismus over die feestdag zegt. Vervolgens hopen we daar ook een keer over te preken. Zo zoeken we naar een stukje verdieping van de ‘heilsfeiten’. We hopen de avonden bij toerbeurt te leiden. De eerste avond is op dinsdag 4 december. Deze avond staat in het teken van Kerst, en wat de Catechismus daarover zegt. We zitten in De Kern en beginnen om 20.00 uur. U kunt zich bij mij opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Welkom!

Ds. Karel Hazeleger

Kennismaking met ds. Hans Baart en Gerdien Baart

DSC 0146

Warm en vrolijk welkom voor dominee Hans Baart en Gerdien.
Het was vrijdagavond 2 november een volle grote zaal in de Kern.
Op ludieke en ontspannen wijze werd aan de nieuwe predikant een inkijkje gegeven in de vele activiteiten van de Gereformeerde Kerk aan de Bouwstraat.
De foto’s spreken voor zich.

 

Bekijke de foto's hier

Volgende 8 diensten

Orde van dienst/Liturgie

Laatste kerkvensters