Welkom bij PKN gemeenten Ommen

logo nieuw

Meat en Eat

Zondag 22 april was de PaKaN! Meat en Eat met gezinnen. Gezien het prachtige weer hebben we het programma wat om gegooid. Na de koffie in de Kern zijn we richting de vecht gegaan om daar ons programma voort te zetten. Heerlijk in het zonnetje op een picknick kleed. Met ruim 40 personen hebben we een hele leuke ochtend/middag gehad.

De jongeren gingen eerst met z’n allen een potje flesvoetballen waarnaast wij met de ouders in een kring gepraat hebben over ons gezin, de eerste kerk waar God ons geplaatst heeft. Het gesprek was nog lang niet klaar maar na 30/40 min. Hebben we het gesprek gestopt. Volgende keer gaan we wel verder. We hadden namelijk een 2e deel van het programma. Het 2e deel van het programma was gericht op het gezin zelf. De deelnemers gingen met hun gezin ergens in het gras zitten. Daar kregen ze 4 enveloppen. 4 family-tracks. 4 opdrachten die ze als gezin mochten uitvoeren. #samen leren, #samen ontdekken, #samen werken en #samen bidden. We hebben het programma afgesloten met een gezamenlijke picknick. PaKaN! had voor drinken en soep gezorgd en daarnaast had iedereen wat lekkers mee genomen. We hebben heerlijk genoten van dit samengesteld picknick buffet. Iedereen was erg enthousiast en we kunnen terug kijken op een geslaagde middag. Als gezin deze middag gemist? Noteer dan 24 juni vast in de agenda! We hebben dan een “Meat tand Greet” voor gezinnen! Details volgen later maar noteer vast de datum op de agenda!

We hebben ook nog een verslagje ontvangen van een ouder. Leuk om te laten lezen hoe zij het ervaren! Hieronder haar stukje:

Verslag Meet and Eat

Op zondag 22 april mochten wij het nieuwe ‘Kerk zijn’ ervaren met ons gezin. Voor alle gezinnen met een ‘tiener’ was er een Meet and Eat georganiseerd. I.v.m. het mooie weer, werd deze bijeenkomst gehouden aan de Vecht. Terwijl de tieners lege flessen met water vulden in de Vecht voor het flessenvoetbal, gingen de ouders met elkaar in gesprek over de geloofsopvoeding in het gezin. Thomas gaf aan dat het gezin in principe de eerste ‘kerk’ voor een kind is. Als ouders zijn wij een voorbeeld voor onze kinderen en binnen de beschermde omgeving van het gezin is het mooi om het geloofsgesprek te voeren. Een aantal ouders gaf wel aan dat het best lastig is om in gesprek te gaan met je kinderen over het geloof, maar waar horen ze anders nog over het geloof? Het was mooi om hierover met elkaar van gedachten te wisselen. Toen de tieners klaar waren met het flessenvoetbal, was het tijd om met het gezin in gesprek te gaan. Elk gezin kreeg 4 opdrachten in enveloppen om samen te ‘werken’, te ‘leren’, te ‘bidden’ en te ‘ontdekken’. Aan de hand van vragenkaartjes mochten we b.v. met elkaar delen wie een geloofsvoorbeeld voor ons is. Bij het bouwen moesten we zonder te praten een bouwwerk van TumTum-snoepjes en prikkertjes maken. Dit lukte prima en smaakte daarna ook prima!

Iedereen had wat meegebracht voor de lunch, die we vervolgens samen hebben gehouden. Na de lunch was er nog tijd voor boogschieten en opnieuw flessenvoetbal. Het water van de Vecht was verleidelijk om in te springen en niet iedereen heeft het dan ook droog gehouden... Het was een mooie ervaring van het nieuwe ‘Kerk zijn’: Er was tijd voor opbouw van relaties tussen de tieners, tussen de ouders en tijd voor geloofsgesprek tussen ouders en binnen het gezin. Gecombineerd met boogschieten, flessenvoetbal en samen eten. Onze kinderen vonden deze vorm prima: ‘Ik heb me in elk geval niet verveeld’ was de reactie van onze ‘tiener’. En dat is al heel wat!